Следете не на социјалните мрежи

Занимливости

8 добри причини зошто е добро да пиете кафе секој ден

Објавено

на

1. Кафето ви го буди мозокот и ви ја подобрува концентрацијата.

2. Кафето ги намалува шансите за заболување од рак на кожата, особено кај жените.

3. Кафето содржи најмногу антиоксиданси кои му се потребни на телото. Многу повеќе и од овошјето и од зеленчукот.

кафе

4. Мирисот на кафето може значително да го намали стресот.

5. Пиењето кафе може да ја контролира Паркинсовата болест.

6. Секојдневното пиење кафе штити од цироза и помага во намалувањето на штетното влијание на алкохолот.

кафе

7. Кафето го намалува ризикот од самоубиства за 50%.

8. Кафето особено им помага на атлетските спортисти и ја зголемува нивната сила и брзина.

Реклама Тик Так и Зорка
Реклама Мебел Ви
Реклама Ремедиум Вет
Реклама Кони Копи

Следете не на Facebook

Најчитани