Соновите се пораки


2
2 споделувања, 2 допаѓања

Целиот наш живот, велат многумина, е само СОН. Ако е навистина така, тогаш што е она што ни се случува додека спиеме?

Соновите се пораки

Налик на филмско платно, полно со живи бои, брзи настани и најнеочекувани пресврти. Тоа се случува во нашата глава додека спиеме. Соновите повторно се враќаат. Не ни даваат мир, не будат испотени, не исполнуваат со различни емоции дури и многу часови по будењето. Ни укажуваат дека ни се случува нешто во организмот или во нашиот живот, не предупредуваат да избегнеме некоја опасност или да размислиме добро пред да се впуштиме во некоја активност, а често се и само огледало на она што ни се случува преку ден – одраз на нашите грижи, преокупации, стравови или желби.

Колку и да ни изгледа едноставен или конфузен, сонот ни пренесува порака од потсвеста, не информира за нашите скриени или потиснати желби и ни укажува што треба да преземеме за нашиот живот да биде поквалитетен. Затоа е важно да ги слушнеме пораките од нашата интуиција, пренесени преку симболите на сонот.


Која е Вашата реакција за овој пост?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win

Коментари

Одберете формат
Меме
Поставете свои сопствени слики за да направите сопствено меме
Фотографија
Фотографија или GIF
ГИФ
GIF формат