Избегнувајте ја оваа храна за јадење бидејќи го храни коронавирусот!


0
1 споделување

За организмот да создаде механизам кој ќе го брани потребно е да се избегнуваат одредени намирници со кои вирусот се храни.

Секоја болест и инфекција може да се намали со правилна исхрана, а тоа важи и за вирусите. Превенцијата во овие мигови е најдобра. Доколку го зајакнете организмот, нема причина за страв.

Овие намирници избегнувајте ги овој период . .

Јајца: Тие служат како инкубатор за вирусите, ги зајакнуваат и ги прават агресивни.
Дури и ако јадете од слободен развој тие и понатаму ќе бидат храна на патогените елементи. Вирусите се хранат со природните хормони кои постојат и во јајцата а имаат улога на стероиди за вирусот.

На сличен начин функционираат и млечните производи. Добро е да внимавате и на сите производи од пченично потекло. Овие состојки се присутни во секоја затворена намирница, дури и ако е органска, затоа обрнете внимание на составот.

Колачи: Претераното конзумирање на рафиниран шеќер создава идилична средина за развој на вирусите. Шеќерот ја намалува способноста на леукоцитите да ги уништуваат бактериите. Неколку часа откако ќе изедете парче колач, вашиот имунитет е ослабен.

Животинските протеини исто така се лоши за организмот, но не во толкава мерка колку претходните намирници. Секако се препорачува смалена доза во овој период.

Овошјето и зеленчукот се најдобри сојузници на здравјето и треба да се внесуваат во што поголеми количини.

Во нив се наоѓаат обилни витамини кои го зајакнуваат имунитетот и создаваат заштитна бариера помеѓу организмот и вирусите.


Која е Вашата реакција за овој пост? (макс. 3 реакции)

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win

Коментари

Меме генератор
Меме
Поставете свои сопствени слики за да направите сопствено меме