Гледање на кафе

gledanje na kafe

А

A – Среќен почеток на нова работа

Аван – Потруди се во работата

Авион – Очекувано или ненадејно патување на долги патеки

Автобус – Колективно патување, екскурзија, службено патување

Автомобил – Среќа

Ајкула – Имате големи желби и амбиции но нажалост нема ни приближно да се остварат

Аков – Успешна работа

Аквариум – Непријатности со саканата особа

Ангел – Заштита, добра вест / Желбата ќе се исполни

Б

Баба – Жалост во куќата

Багер – Во наредната недела ќе се решат многу дилеми (Фигурата е сложена и ретко може да се види во шоља од кафе)

Бадем – Залудна работа

Балон – Бидете внимателни, можни проблеми и несогласувања

Бебе – Мали грижи

Бик – Жени: нестрпливо удварање, човек: караница со пријателот

Бор – Важен настам во зима

Боца – Очекувајте добри вести

Брег – Лош предзнак, потешкотии и препреки во остварување на целите

Брод – Успешно патување / Деловна можност

Броеви – Играј на тие броеви во лотаријата

Бубачка – Тешка задача ќе се постави пред вас

Букет цвеќе – Трајна љубов / Среќа и задоволство

Букви во талогот – Ќе дојдеш во врска со личност чие што име почнува со таа буква

Бунар – Замка, местенка

В

В – Агресивност, победа

Вага – Во долниот дел: караници во куќата; во горниот дел: успех

Вазна – Достоинство

Верверица – за брзо време среќно случување, среќа

Венец – Смрт

Виолина – Себичност

Водопад – Успех

Вода – Млаз на дното на шољата: големи пари во куќата

Волк – Непријателство, љубомора, можна расправија

Врата – Многу необично искуство / Прилика за успех

Вулкан – Вашите емоции се надвор од контрола

Г

Г – Радост, искреност, јасни мисли

Гавран – Лоши вести

Гајда – Разочарување

Глушец – Кражба, разбојништво

Гнездо – Бременост

Гулаб – Многу важни вести, среќа во коцка

Гуска – Наоѓање добри решенија

Гондола – Патување, романса

Грав – Финансиски проблеми

Грамофон – Задоволство

Гроб – На дното на шољата: смрт во семејството; од страна: смрт во околината

Д

Д – Себичност

Дете – Крштевање, кумство / Финансиска придобивка

Двоглед – Непријатности поради криење на некои тајни

Дим – Судење

Дланка – Проблеми во фамилијата

Дрва – Имаш добри пријатели, желбата ќе ти се исполни / Промени на подобро

Друштво на луѓе – Весел провод

Ѓ

Ѓавол – Добивка на коцка / Знак на незадоволство

Е

Еднорог – Некој потајно ве сака или е заљубен во вас

Есцајг (прибор за јадење) – Караница со жената

Елка – Болест на мајката или бабата

Елен – Ќе се најдеш во друштво со човек на висока позиција

Ж

Жаба – Плодност и изобилство

Жбун – Пријатно друштво

Жена – Во горниот дел од шољата: среќа ; во делниот дел: љубомора ; гола жена: срамење

Жирафа – Размислете пред да кажете нешто[/vc_column_text][/vc_tta_section]

Заб – Зло Зајак – Срамежливост или брзина

Замок – Разочарување, помирување со ситуација

Запчаник – Промена на подобро

Звезда – Среќа / Исполнување на ваша голема желба

Зграда / Објект – Преселба

Зебра – Прекуморска авантура

Зид – Покана за непристојна работа

Зима – Беда, болест

Змија – Внимателно, имате непријатели

Змеј – Исполнување на желба / Коренити промени

Знаме – Опасност во куќата или бизнисот

Ѕвезда – Можности за инвестирање

Игла – Проблеми со љубовната врска

Играч – Разочарување

Инсект – Ќе имате помалку грижи

Играчка – Жал за детство, носталгија

Јаболко – Гласови на љубовта

Јавач – Брзи вести

Јајце – Богатство и успех

Јастреб – Можен конфликт со претпоставениот / Судење

Канџа – Непријател

Квадрат – Среќен брак / Нов дом

Клуч – Успех на започната работа / Отворање на врати, реализација на напорите, успех

Книга – Некој ќе ти се довери

Компас – Патување кој подалечна дестинација

Коњ – Снага, независност / Немате сили започнатата работа да ја донесите до крај

Коњица – Успех во работата

Круг – Заштита на злото / Успех во инвестиции

Круг со точка во близина – Принова во фамилиата

Круг со линија во близина – Вашиот труд нема да биде почитуван

Круша – Финансиска сигурност

Куфер – Ќе добиеш писмо

Куче – Добар и приврзан пријател, верен партнер

Крст – Црн на белата површина: среќа; бел на црната површина: несреќа, смрт

Крива линија – Неуспех

Кругови – Неизвесност

Круна – Голема слава, успех

Л – Бесцелна работа

Лав – Успех на работа

Ланец – Покана за свадба

Леопард – Новости за патување на друго место

Лице – Некој што ве сака се грижи за вас

Лисица – Подмолност, неискреност / Лажен пријател

Лист од детелина – Среќа

Листови од дрво – Солзи

Лонец – Помош од друштво

Лонци – Свадба

Лопатка – Мали грижи, некој ќе ви помогне да ги надминете

Медицинска сестра – Болест, хоспитализација

Меч – Некој ќе ти укаже чест

Магаре – Не се надевајте на помош од вашите пријатели

Маска – Опкружени сте со лицемери, непријатели

Месечина – Млада месечина: ќе се омажиш од љубов; полна месечина: добар брак

Мачка – Караница во куќата, несогласување со пријателите

Метла – Успех на работа

Мечка – Добро размислете за нови одлуки

Млада месечина – Религиски повик

Мост – Ќе остраниш непријатност, ќе преминеш преку препреката

Морско коњче – Заштита од машка сила

Мотика – Финансиска придобивка

Мравка – Успех по напорна работа

Мртовечки сандак – Ќе ти дојде непожелно лице

Наковална – Деловен успех

Наушница – Потребно ви е внимателно објаснување

Новогодишна елка – Среќни моменти, среќа и решавање на проблеми

Нож – Ве очекува некоја опасност, непријателот ви “крои“ нешто

Нога – Малку патување

Нос – Некој се распрашува за тебе

Облаци – Се ќе ти биде ведро; ситни облаци: озборување – ретки : пари

Облека – Гостин

Оган – Опасност од брзоплетости

Овошје – Напредок

Овца – Тешка работна задача

Оро – Големо подобрување во животот

Око – Љубомора, завист / Некој сака да ве види

Оџак – Проблеми со постигнување на она што го сакате

Палма – Среќни денови во бракот

Пат – Патување

Пајак – Неочекувани пари

Паун – Мил гостин во куќата

Пеперутка – Флерт

Печурка – Брз успех во бизнисот / Безбедност од непријателски напади

Пила – Препреки на работа од своите соработници

Писмо – Пријатен глас / Ве очекуваат добри финансиски денови

Подарок – Ќе добиете подарок од вашите најблиски или пријатели

Полна месечина – Љубов

Права линија – Напредок без проблеми

Правоаголник – Среќни денови во семејството

Прозорец – Љубопитен сосед

Прстен – Брак

Птици – Пријателство, добри вести

Пчела – Ќе запознаете нови пријатели и ќе чуете добри вести

Рак – Чувајте се од вашите соработници, можат да ви нанесат зло

Рака – Пријателство и фамилија

Риба – Достигнување во кариерата

Рог – Внимавајте на влијанието на лугето во вашата околина

Рогови – Опасност во близина

Ружа – Добро здравје и среќа

Санка – Непожелна принова

Сабја – Одликување, почест

Светец – Благосостојба во куќата

Свеќа – Некој ќе ви помогне да успеете

Свештено лице – Напредок, успех

Свиња – Добивка на работа

Сидро – Стабилност во љубов или бизнис

Скинат прстен – Проблеми во бракот

Слон – Голема добивка / Искрен пријател

Сонце – Успех на запонатата работа, општа сигурност

Срце – Љубов, верување и доверба

Стебло – На пат се промени кон подобро

Стол – Неочекуван гостин

Стопало – Добри вести

Стрела – Среќна и хармонична љубов

Терет – Нови работи

Тркач – Не се обложувај

Топка – Некој кој познавате, а се занимава со спорт – му претстои краток период на среќа а потоа несреќа / Работата повеќе не ви причинува задоволство

Торба – Пред вас е некоја замка, ако торбата е отворена можете да ја избегнете, но ако е затворена нема да можете

Точка во талогот – Бела точка: озборување; црна точка: непријатно писмо; повеќе црни точки: поклон

Ќелава глава – Голема љубов

Уво – Ќе слушнете неочекувани вести

Фес – Пријатна званична вест

Харфа – Среќа во животот

Х – Затвор

Цвет – Некој ќе покаже љубов кон вас / Финансиска придобивка

Црв – Презир, караница

Цреша – Задоволство од работата / Наскоро ќе се заљубите

Црква – Голема хармонија / Социјален успех

Чадор – Оговарање, озборување

Чамец – Ќе останеш вдовица, вдовец / Работните обрврски можете сам да ги средите

Чевел, чевли – Вие сте на вистинскиот пат

Чекан – Грижа

Чешма – Добро здравје

Човек со испружена рака – Поклон

Чорап – Оговарање, озборување

Џип – Голем успех на работа

Џокеј (Професионален јавач на трки) – Шпекулации

Шајка – Неправда, незадоволство

Шари – Неправилни во дното на шољата – променлива материјална состојба

Шешир – Се ќе ти оди од рака

Школка – Заштита од вашата сакана

1 – Почеток, вест, честитка.

2 – Запознавање, посредување, ќе ве повикаат како сведок на суд.

3 – Ново познанство.

4 – Разговор.

5 – Успех, ќе ви бараат пари на заем.

6 – Штета во вашиот дом, пожар, кражба на автомобил.

7 – Нова љубов (ако седмицата е без црта), обновување на стара љубовна врска која ќе заврши на истиот

начин (ако седмицата е со црта).

8 – Ќе вложите пари кои ќе ви се удвојат.

9 – Почеток на сериозна врска, веридба, брак.

10 – Ќе добиете неочекувани пари.

[/vc_tta_tour][/vc_column][/vc_row]

Choose A Format
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format